Seinäjoen Moottorihiomo korjaa kardaaniakselit edullisesti ja nopeasti

Kardaaniakseli kuuluu nelivetoisten autojen rakenteeseen

Kardaani- eli nivelakseli on kone-elin, jonka tarkoitus on välittää mekaanista momenttia ja sallia pyörimisakselin suunnan muutos.

Nivelakseleita käytetään takavetoisissa ja nelivetoisissa ajoneuvoissa vaihteistosta tulevan momentin siirtämiseksi vetopyörästöön, eli kardaaniakseli välittää voiman moottorilta tasauspyörästön kautta taka-akselille.

Nivelakseli voi olla useammasta osasta koottu, joten akseliputkien välissä on useimmissa malleissa ristinivel, joka mahdollistaa vetävien takapyörien jouston. Nivelakseli voi pyöriä ajoneuvon alla vapaana, tai se voi olla koteloituna vaurioitumisen välttämiseksi ja kulumisen ehkäisemiseksi.

Nivelakselit kuluvat noin 100 000 kilometrin välein, joten niiden korjaaminen ja vaihto kannattaa ajoittaa ajettujen kilometrien mukaan. Tällä hetkellä eniten vaihdettuja kardaaniakselin ristiniveliä ovat MB Sprinter ja VW Grafter pakettiautoissa.

Vaihdamme ja korjaamme nivelakselit vuosikymmenien kokemuksella

Seinäjoen Moottorihiomo on erikoistunut kardaaniakselien korjaukseen. Kokonainen uusi kardaaniakselisto on hyvin kallis, mutta kuluvat osat, ristinivelet, on edullista vaihtaa uusiin niiden kuluessa loppuun.

Useimmat nelivetoiset ja takavetoiset autot ovat Mercedes Benzin ja BMW:n malleja. Myös yhdysvaltalaisissa ja japanilaisissa maastureissa ja pakettiautoissa käytetään kardaaniakseleita.

Olemme erikoistuneet nivelakselien ristinivelien vaihtoon edellämainittujen automallien kohdalla.

Maasturimallisisten nelivetoisten automallien kuluva nivelosa on puolestaan etukardaanin tuplaristinivel.

Mikäli autosi tarvitsee siis kardaaniakselin korjausta tai vaihtoa, älä epäile ottaa yhteyttä Seinäjoen Moottorihiomoon!

Kardaaniakselin osat tulee merkitä hyvin ennen korjaukseen lähettämistä!

 

Ota yhteyttä ja tilaa korjausaika tai kysy lisää!